O noua tehnica de indexare a activitatii SNS

Publicat pe 10/04/2024

Participati la acest seminar online pentru a afla mai multe despre bioimpedanta si mai ales despre velocimetria de bioimpedanta electrica trans-radiala (TREV). Tehnica TREV poate inregistra date cardiovasculare importante legate de stres, cum ar fi indicele de contractilitate, acceleratia, viteza, integrala vitezei si debitul cardiac. Cercetatorii vor descrie modul in care au utilizat aceasta tehnologie in studiile lor pentru a inregistra indicele de contractilitate ca masuratoare robusta a activitatii dinamice a sistemului nervos simpatic. Cercetatorii vor descrie configuratia lor experimentala, tehnicile de colectare a datelor in laborator si prin RMN si metodologia de analiza.

Tehnica TREV masoara contractilitatea cardiaca bataie cu bataie, cu mai putine dintre complicatiile asociate cu cardiografia de impedanta transtoracica. BIOPAC a dezvoltat un hardware special pentru a reduce timpul de configurare si complexitatea, precum si pentru a obtine date de inalta calitate fara subiectivitatea localizarii punctului B (timpul de deschidere a valvei aortice). Cercetatorii vor discuta despre utilizarea tehnicii TREV si despre datele pe care le-au colectat cu ajutorul acesteia.

TREV evita multe dintre problemele transtoracice prin plasarea electrozilor pe antebratul participantului, minimizand timpul de configurare si evitand miscarea partii superioare a corpului si problemele de ventilatie asociate cu cardiografia de impedanta transtoracica.

Subiectele pe care le vom aborda:

  • Prezentare si discutii despre TREV
  • Prezentarea si discutarea aplicatiilor de cercetare
  • Configurarea hardware-ului
  • Configurarea participantilor
  • Revizuirea rezultatelor testelor cognitive

 

Click aici pentru inscriere

Ultimele noutati